V České republice nastává přechod od montoven k podnikům s vývojovými centry. „Studenti však nyní vždy hledají jen podniky, které mají vlastní vývoj. My jim přitom nabízíme uplatnění v řadě firem, které tento trend nastoupily, jako GE nebo OHB, nebo v podnicích, které v ČR mají jen vývojová centra jako Porsche, BMW, Eaton, Ricardo,“ říká k tomu děkan fakulty prof. Ing. Michael Valášek, DrSc.

Co konkrétně tedy zájemce čeká během Dnů otevřených dveří?

31. ledna 2018 v budově FS v Dejvicích, Technická 4, Praha 6 (metro A, stanice Dejvická) od 9.00 a od 11.00 hodin v posluchárně D2-256 přivítá účastníky děkan prof. Ing. Michael Valášek, DrSc. Následovat bude přednáška proděkana pro pedagogickou činnost doc. Ing. Jana Řezníčka, CSc. Program zakončí prohlídka několika pracovišť a laboratoří. Půjde o Ústav strojírenské technologie; Ústav technologie obrábění, projektování a metrologie; Ústav mechaniky, biomechaniky a mechatroniky; Ústav mechaniky tekutin a termodynamiky; Ústav procesní a zpracovatelské techniky; Ústav techniky prostředí; Ústav přístrojové a řídicí techniky a Ústav energetiky. Ve vestibulu fakulty předvede tým studentské formule CTU CartTech své stroje a zodpoví případné otázky.

1. února 2018 v budově Fakulty strojní na Karlově náměstí 13, Praha 2 (metro B, stanice Karlovo náměstí) začne DOD v 9.00 hodin v posluchárně A-214 přednáškou proděkana doc. Ing. Jana Řezníčka, CSc. Dále bude možné si prohlédnout Ústav letadlové techniky, Ústav materiálového inženýrství a Ústav řízení a ekonomiky podniku.

(Foto: Fakulta strojní ČVUT v Praze©2017)